Mano 2 nauji kepiniai

Rudasis cukrus kartu su kokoso drožlėmis vaisių apkepui suteikia malonų traškų paviršių. Galima kartu su kokosais įdėti šiek tiek tarkuoto šviežio imbiero. Patiekti šiltą desertą kartu su vaniliniais ledais. Nauji kepiniai visada smagumėlis.

Traškus vaisių apkepas

Ingredientai:

  • 2-3 bananai
  • 2-3 kiviai
  • 1 l braškių
  • 0,5 dl rudojo cukraus
  • 1 dl kokoso drožlių

Patiekimui: Vanilinių ledų

Apkepo paruošimas

  1. Orkaitę įkaitinti iki 225 laipsnių.
  2. Kepimo indą ištepti sviestu.
  3. Didesnes braškes supjaustyti į keturias dalis, mažesnes – per pusę. Sudėti į indą.
  4. Nulupti ir supjaustyti bananus bei kivius, užberti ant braškių.
  5. Cukrų sumaišyti su kokoso drožlėmis bei užberti ant vaisių.
  6. Kepti orkaitėje grilio režimu 5-10 min. bei patiekti karštą su ledais.

Komentaras: Kadangi braškių sezonas buvo pasibaigęs, vietoj jų dėjau obuolius. Tikrai labai skanus desertas, be to lengvas.

Gervuogių ir sūrio pyragas I Naujas kepinys

Sūrio pyragą galima ne tik su gervuogėmis daryti, bet ir pakeisti jas avietėmis ar mėlynėmis. Patiekti kitą ar dar kitą dieną, nes tuomet pyragas dar skanesnis. Galite drąsiai naudoti šaldytas uogas. Apie tai perskaičiau alkas.lt straipsnyje – Šaldytos gėrybės

Pagrindui:

  • 150 g sausainių (pvz. Digestive);
  • 80 g tirpinto sviesto;
  • 2 v.š. rudojo cukraus.

Įdarui:

  • 800 g kreminio sūrio be priedų;
  • 4 kiaušiniai;
  • 2,5 dl cukraus;
  • 2 a.š. vanilinio cukraus.

Uogų masei:

  • 2,5 dl gervuogių;
  • 2 v.š. cukraus.

Papuošimui: Gervuogių

  1. Orkaitę įkaitinti iki 165 laipsnių. Paruošti 24 cm skersmens atidaromą formą (žr. nuotraukoje).
  2. Sausainius susmulkinti mikseriu, virtuviniu kombainu ar kočėlu įdėjus į maišelį. Sumaišyti su ruduoju cukrumi bei tirpintu sviestu. Iš gautos masės suformuot kepimo inde pyrago pagrindą (padengti dugną bei šonus) bei kepti orkaitėje 10 min. Atvėsinti kol bus paruoštas įdaras.
  3. Įdarui išplakti kreminį sūrį. Plakant suberti cukrų bei įmušti po vieną kiaušinį. Suberti vanilinį cukrų bei užpilti įdarą ant pagrindo.
  4. Uogas su cukrumi sutrinti mikseriu, šaukšteliu sudėti ant įdaro, po to peiliu įmaišyti į įdarą, kad gautųsi raštuotas pyragas.
  5. Kepti 1,5 val. Iškepęs pyragas turi būti tartum judantis. Prieš valgant mažiausiai per naktį palaikyti šaldytuve. Vėstantis pyragas stingsta bei tampa maloniai sultingas. Prieš patiekinat papuošti šviežiomis uogomis.

Komentaras: Tikrai nuostabus, minkštas, skanus cheescake’as!!! Vietoj gervuogių naudojau šaldytas vyšnias, o kreminio sūrio (Philadelphia) naudojau 200 g,  kitus 200 g pakeičiau varškės kremu be priedų. Puošiau taip pat vyšniomis. Labai skanus pagrindas gavosi – Digestives sausainiai labai malonaus skonio, trapūs, todėl lengva juos sutrupinti. Nauji kepiniai praskaidrina nuotaiką.


SATELITAS.LT - Nemokamas straipsnių talpinimas